Mobile Monday Istanbul

"Istanbul New Economy Group" bu ay itibariyle "Mobile Monday Istanbul" oldu ve ilk toplantısını geçen Pazartesi günü Ericsson Mobility World'de gerçekleştirdi.

Mobile Monday nedir?Mobil ve internet dünyasının profesyonellerinin her ayın ilk Pazartesi günü biraraya geldiği, dünya üzerinde birçok büyük şehirde faaliyetleri olan global bir oluşum. Networking, yeni teknolojilerin görülmesi, tartışılması ve cin fikirlerin yakalanması için ortam sunan organizasyonun detayları için web sitesini ziyaret edebilirsiniz; http://www.momoistanbul.com/

Ne oldu?Ericsson Consumer Lab (Türkiye), Ericsson'ın çeşitli ülkelerde yıllardır gerçekleştirdiği mobil ve internet teknolojilerinin kullanımı hakkındaki saha araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

Sonuçlar...Türk insanının "video phone" takıntısı var. Bu teknolojinin kullanışlı olup olmadığını bilmeksizin bunu istiyor, hayal ediyor :) Bunu bir tarafa bırakırsak insanımız cepte internet ve eğlence istiyor. Telefonunu hem iletişim hem de "entertainment" için kullanmak istiyor. Haklı da! İnternet kullanımı ise beklendiği gibi çıkmış. Ağırlıklı olarak gençler okullarından ve cafelerden, çalışanlar iş yerlerinden giriyor. Evlere giriş halen sorunlu. Kritik soru olan "Evinize internet bağlantısı almayı düşünür müsünüz?"ün cevabı ağırlıklı hayır çıkıyor ama nedeni başka. PCler pahalı da ondan! Toplantı ile ilgili bir haberi de ntvmsnbc'de yakaldım, onun da linkini paylaşıyorum; http://www.ntvmsnbc.com/news/389839.asp Şimdi hesaplı PC kampanyası yapma zamanı... Sadece internet erişimi vermek ev halkının işini görmüyor. Çocuk oyun da oynasın, hanım fal baksın, genç forumlara takılsın hesabı ;)

Olur mu? Olur... olmalı!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yunanistan Gezi Notları - Günübirlik Kos

İtalya Gezi Notları – Roma ve Milano

Arjantin Gezi Notları - Buenos Aires